Åt en supergod och lagom stark rätt på en thairestaurang här i Lund i helgen. Pad krapao med biff och massor med thaibasilika. Fick för mig att återskapa rätten i kväll och även om det inte blev precis likadant så blev det en god thairätt med mycket smak. Går lätt att variera med olika typer av soja, mer eller mindre vatten, andra grönsaker osv. Testa!
Variation på pad krapao med kyckling och basilika
(2-3 port)
3 kycklingfiléer, finstrimlade
olivolja
1-2 vitlöksklyftor (eller 1 solovitlök), finstrimlad eller finhackad
1 röd chili, strimlad
1 msk fisksås
1-2 msk ketjap manis (eller ljus soya och lite farinsocker)
3 salladslökar, strimlade
1 röd paprika, strimlad
1 näve basilika (gärna thaivarianten), grovhackad
Fräs vitlöken i oljan. Lägg i kycklingfiléerna och chilin och fräs tills kycklingen är genomstekt. Häll fisksås och ketjap manis över och ca 1 dl vatten. Låt koka någon minut. Tillsätt salladslök och paprika och låt allt bli genomvarmt. Blanda sist i basilikan. Servera genast med ris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar