04 juli 2007

Varm currypotatissallad

Potatissallad är för mig en naturlig del av grillkvällar på sommaren. Ibland kan det ju vara kul att variera sig lite och inte ta de färdiglagade potatissalladerna från kyldisken - därav följande recept från senaste numret av Allt om mat:

Varm currypotatis
(4 port)

800 g kokt färskpotatis, i tärningar
1 squash, i tärningar
2 färska röda lökar, skivade
1 syrligt äpple, skalat och klyftat
smör
salt, peppar
2 dl crème fraiche gourmet med äpple, dill och curry
1 dl grovhackad dill

Bryn squash, lök och äpple i smör i en stekpanna några minuter. Tillsätt potatisen och stek ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Vänd ner crème fraichen och låt allt bli varmt. Servera med t ex grillade korvar.

(Och finns det ingen crème fraiche gourmet i affären - blanda 2 dl crème fraiche med 1/2 tsk currypulver, 2 krm salt, 1 krm nymald svartpeppar, 1 litet finhackat äpple och 1/2 dl finhackad dill)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har efter många om och men insett tjusningen med potatissallad (kan bero på att jag bara blivit presenterad för den vita geggan som säljs, och som jag f.ö. fortfarande ogärna äter) och den här varianten lät ju inte helt fel!

Spralligast sa...

Oj oj oj så mycket mat du ska få hemma hos oss! Allskön blandning av moussaka och potatissallad väntar! Något annat du vill testa?

Anonym sa...

Hihi...jaa...du hade ju vart den rätta att se den med- så är det ju bara. Kan dock inte dela på mig i helgen:( Har ni vart iväg utomlands ännu? Ni skulle väl vara borta när premiären skulle vara så har jag räknat rätt har ni vart utomlands en sväng. kramkram