25 juli 2007

Nästa gång jag äter tapas blir det på restaurang!

Ikväll tänkte jag vara lite kreativ på ett snålt sätt och anrätta en tapasmiddag med det som fanns i kylen. Hade ett preliminärt upplägg bestående av:

- spansk tortilla enligt det här receptet från Tasteline
- parmachips
- vitlöksstekta champinjoner
- ugnsgriljerade tomater
- grillad aubergine
- snabbstekta räkor med sweetchilisås
- sugarsnaps
- mango- och jordgubbssalsa (färdigköpt från Olof Viktors - supergod!)

Låter bra, eller hur? Synd bara att det blev crap. Se bildbevis nedan.

Ser det här ut som en tortilla espanola? Nej, det ser ut som en hög potatis med lite bränd skit ovanpå.


Ser detta ut som parmachips? Nej, det ser ut som vidbränd parmaskinka. Stor skillnad, speciellt i smaken...

Det här är tallriken som den blev. Ser ni några sugarsnaps? Nej, för de ligger kvar i kylen.
Och räkorna var faktiskt inte så goda heller. Inga fler färdigskalade burkräkor för mig, bara egenskalade.

Något som faktiskt är gott är att skära pitabröd i smala strimlor och steka snabbt i smör och lite vitlök, salt och peppar. Mums.

Tur att jag har en burk glass i kylen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, det här var riktigt kul! Och inte bara för att skadeglädjen som bekant är den enda sanna glädjen... Det lät gott när du listade det iaf, alltid något :-) Det känns lugnande att även du kan misslyckas ibland om nu det är någon tröst :-) Vi åt tapas i lördags btw, på Mosaik i Malmö. Rekommenderas!