Visst, paprika är gott men rostad paprika är ännu godare... Blir lite sötare och mildare. Passar till alla maträtter i princip (kanske inte efterrätter...): hacka ner i tomatsåser, blanda i sallader med fetaost och lite balsamvinäger, lägg på en crostini med en bit fetaost (ja, jag gillar fetaost!), skär i småbitar och blanda ner i färsbiffssmeten... Oändliga möjligheter alltså. Jag själv rostar några paprikor en gång i veckan ungefär och har i kylen till olika maträtter.
Och någon kanske undrar hur man gör? Tar bara några minuter effektiv arbetstid! Sätt ugnen på 250-275 graders grill. Skär paprikorna i ca fjärdedelar och kärna ur dem. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen. Paprikorna är färdiga när skalet är bubbligt och svart. Ta ut dem ur ugnen och lägg dem i en plastpåse och knyt ihop. Låt svalna i påsen och dra sedan av skalet. Färdigt!
Psst. Äntligen har salvian kommit till användning: i samma färsbiffar som paprikan... Dags för ny utmaning alltså...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar