21 maj 2007

Strömmingslåda från Stockholms skärgård

Bland många delikata måltider i helgen satt vi på Melanders fisk i Vaxholm med regnet smattrandes mot tältduken och snabbåt en roslagslåda med färskpotatis. Trots regnet och kylan var lådan alldeles utmärkt och borde ju gå lätt att laga hemma! (Kan nog t.o.m. lura i mannen lite kaviar...) Hittade följande recept på Tasteline:

Roslagslåda
(4 port)

500 g strömmingsfiléer
1 liten burk ansjovisfiléer med spad
1 liten purjolök
3 dl visp-eller matlagningsgrädde
5 msk rökt kaviar tex. Kalles
1/2 dl hackad dill
svart- eller citronpeppar
ev. lite salt
lite skorpmjöl

Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnsform. Salta ev. lite. Hacka ansjovis och purjo, blanda med grädde, kaviar, spad och dill. Slå blandningen över fisken. Strö lite peppar och skorpmjöl överst. Gratinera i 200-225 grader ca 25 min. Servera med potatis, sallad och citronklyftor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för heads up-en om kaviaren! Tillägg till inlägget: det åkte förbi en sådan där snabbåt i Vaxholm också :)