29 maj 2007

Frokost vid lunchtid?

Idag var det jobbutflykt till Danmark som gällde. Efter ett besök på Kronborgs slott (där Hamlet utspelas) var det dags för frokost. (Japp, förvirrar mig också) Hur som helst, en alldeles utmärkt dansk buffé serverades på värdshuset i hamnen. Köttbullar, gravad lax, sillar, laxpuddingar såklart och så de mer danska inslagen som fläskestek (med en väldig massa svål) med rödkål, friterad rödspätta med remouladsås, ljummen leverpastej med bacon och champinjoner och såklart de goda grova syrliga bröden... Förstår ni att det var svårt att sluta äta? Riktigt goda ostar till efterrätt också...

Ett inslag på buffén som åtminstone jag inte har smakat tidigare var gravad torsk med en touch av kummin. Lite roligt som alternativ till gravad lax.

1 kommentar:

Anonym sa...

Inga potatisar? Har de inte massor med potatis till frokkost i Danmark, eller är det en myt?