Skåprensningen fortsätter... idag blev det en kryddig thaifisksoppa! Bra för vårförkylningen också!
Thaifisksoppa
(4 port)
400 g hoki eller annan vit fisk
1 gul lök, hackad
1 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk nyriven färsk ingefära
2 fiskbuljongtärningar
1 burk lätt kokosmjölk
pressad saft och skal av 1 lime
några skvätt fisksås efter smak
1 squash, i tärningar
1 paprika, i tärningar
1 näve sockerärter, halverade
Tina fisken så att den går att dela i mindre bitar. Fräs lök, chili, vitlök och ingefära i lite olja/smör några minuter. Häll på 5 dl vatten, kokosmjölken och buljongtärningarna. Låt koka ca 15 minuter. Tillsätt grönsakerna och fisken. Låt koka tills fisken är färdig! Servera ev. med bröd och kanske några räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar