Med lite hjälp från GI in the city-duon blev det en söndagsmiddag bestående av smarrig italiensk quinoasallad, helstekt fläskfilé och myntasås till. Klarade alltså av quinoa-testet, och gott blev det också! Åt på balkongen i kvällssolen med ett glas vitt vin i handen - kändes verkligen som sommar.
Italiensk quinoasallad
1 röd paprika
6 dl kokt quinoa, gärna röd
8 soltorkade tomater, i olja
4 tomater
1 dl hackad basilika
1 dl grovriven parmesanost
1 påse (70 g) ruccolasallad
salt, peppar, chili explosion
Sätt ugnen på 275 grader grill. Dela paprikorna och grilla högt upp i ugnen tills skalet är svart. Lägg paprikan i en plastpåse, vik ihop och låt svalna (blir enklare att skala då!). Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Dra skinnet av paprikan och hacka. Hacka tomater, soltorkade tomater, basilika och ruccola. Blanda ihop med quinoan och den rivna parmesanosten. Häll över lite av oljan från de soltorkade tomaterna, smaka av med salt och peppar. (Gillar man oliver kan man nog ha i sådana också... svarta rekommenderas)
Helstekt fläskfilé med rosmarin
Gnid in en hel fläskfilé med finhackad färsk rosmarin, salt och peppar. Bryn runtom i smör, stek i ugnen (225 grader) tills innertemperaturen i den tjockaste biten är 70 grader. Skär upp i skivor.
Myntasås
Hacka 1/2-1 dl färsk mynta och blanda med 2 dl lätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar