Just den här pannacottan är väldigt neutral i smaken och blir därför extra god med ett smarrigt tillbehör. Den här gången tog jag en körsbärskompott som jag kokade i somras på körsbären från odlingslotten.
Yoghurtpannacotta
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Ca 3 msk flytande honung
1 dl matlagningsyoghurt eller grekisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka under tiden upp grädde och honung och ta sedan av kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Rör sedan ner yoghurten och vaniljsockret. Skölj ur fyra portionsformar med kallt vatten och fördela sedan smeten i dem. Ställ i kylen i några timmar. Stjälp upp pannacottorna och servera med något gott tillbehör, t ex fruktkompott eller färsk frukt/bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar