Receptet på cheesecaken hittade jag här och det ska enligt uppgift komma från Sveriges ambassad i USA, alltså riktiga grejer! Min cheesecake blev lite platt vilket nog kommer sig av att jag använde en lite för stor form (ca 24 cm). Nästa gång rotar jag fram en med lite mindre diameter.
Grundrecept cheesecake
12 digestivekex
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk strösocker
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kexen och sockret i en kastrull. Krossa dem lagom grovt med t ex en mortelstöt. Lägg i smöret och låt det smälta under omrörning. Häll i botten på en form med löstagbar kant.
400 g cream cheese
2 ägg
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk vaniljsocker
2/3 tsk citronsaft
Blanda allt i mixer till en slät smet. Häll ovanpå bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter.
3 dl gräddfil
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Blanda allt. Häll försiktigt över kakan så att det undre skiktet inte går sönder. Sätt in i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 8 minuter. Låt svalna helt, gärna över natten! Garnera med lite fin frukt om du så önskar.
1 kommentar:
Kul att du gillade receptet, och att kakan blev så vitaminrik som jag hävdar att den är!
Skicka en kommentar