10 juli 2012

Rödbetor, getost och röda vinbär

Häromdagen bad jag ju om tips på saker att göra med röda vinbär. Tack för de fina tipsen! De söta sakerna får vänta lite, till helgen kanske, men under tiden kommer här något annat gott: rödbets- och getostsallad med röda vinbär! Passa på att göra nu när rödbetorna är superfina!

Rödbetor och getost är ju en klassisk kombination. De röda vinbären tillför lite extra syra och gör det hela ännu roligare!
 

Vad själva salladen består av är inte så viktigt - jag blandade romansallad och machêsallad. Örtkryddade krutonger (av fiberrostbröd) passade också utmärkt till. Huvudsaken är att rödbetorna kokas nästan mjuka och sedan gratineras i några minuter med getost ovanpå. När du sedan har monterat salladen är det bara att strö lite röda vinbär ovanpå. Olivolja och lite god vinäger skadar inte heller!

Inga kommentarer: