Mjölkchokladkladdkaka med daimgrädde
(1 kaka, ca 8 bitar)
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ekoägg
3/4 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ca 50 g hackad mörk choklad
Ovanpå:
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 msk florsocker
1 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 msk florsocker
1 dubbeldaim
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner i äggblandningen. Rör därefter ner smör- och chokladmixen. Täck botten på en rund form med löstagbar kant med bakplåtspapper (spänn helt enkelt fast det). Häll smeten i formen och strö den hackade mörka chokladen över. Grädda långt ner i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt, gärna över natten i kylen.
Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka daimen grovt (jag brukar banka daimen ovanpå en skärbräda med botten av en kastrull) och rör ner det mesta i grädden. Fördela grädden ovanpå kakan. Strö återstående daim ovanpå. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar