16 december 2011

Varm äppeljuice med kryddor

Nu när det regnar och ruskar nästan hela tiden och jag ändå måste ge mig ut för att köpa julklappar och sådant är det skönt att komma hem till en varm dryck! Att värma äppeljuice med diverse kryddor enligt egen smak är fantastiskt enkelt och gott. Beroende på hur syrlig äppeljuicen är kan det vara gott med en liten sked honung i också.

Jag brukar använda Kiviks äppelmust med fruktkött men testade idag Arlas ekologiska äppeljuice. Som synes på bilden är även Arlas juice grumlig i konsistensen och jag upplever den som betydligt sötare än Kiviks som är friskare i smaken.


Varm äppeljuice med kryddor

1 liter äppeljuice, gärna färskpressad
Strimlat skal av ca 1/2 apelsin (använd potatisskalare)
2 kanelstånger
2 stjärnanis
Ca 10 gröna kardemummakapslar
Ev 1 tsk honung

Blanda allt och värm. Låt stå i ca 20 minuter och dra till sig alla kryddiga smaker. Värm sedan glöggen igen och sila ner i glas. Blir det över går det jättebra att hälla juice och kryddor i en kanna och ha i kylen!

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Såå gott! Brukar göra detta också! I år har jag egen äppelmust att göra av också! Kan det bli bättre!

Spralligast sa...

Så härligt med egen äppelmust! Vi har ett litet träd på vår odlingslott men det ger bara runt 20 äpplen per år... Goda dock!