IKEA kör julbord för andra året i rad. Förra året var det Leif Mannerström som stod för inspirationen bakom rätterna, i år är det Tina Nordström. Vi åt inte julbordet förra året men fick möjlighet att testa i år. IKEA i nära anslutning till köpcentret Väla i Helsingborg fick det bli, dessutom en lördagseftermiddag två helger innan julafton - japp, mycket folk! Dock var det förhållandevis lugnt i restaurangen. Jag har hört skräckhistorier från bekanta om julbordsmarodörer som tränger sig, slabbar ner och tar fyra tallrikar lax... men så var det inte när vi åt. Allt på julbordet fanns i rikliga portioner, det var rätt så välordnat (lite slabb blir det ju alltid vid julbord) och framför allt var maten helt OK!
Enligt IKEA siktade Tina Nordström på "rockiga smaker" vilket möjligtvis märktes på skinkan som smakade lakrits! Både anis och fänkål i griljeringen gjorde detta. De olika sillsorterna var olika varandra i smaken, vörtbrödet fanns där, jansson och rödkålen smakade som de ska... Ja, inget att klaga på helt enkelt! Julbordet på IKEA är kanske inte den mest fantastiska kulinariska upplevelsen men som sagt, helt OK! Dessutom prisvärt (99:- för familymedlemmar) och självklart mättande... Jag äter alltid för mycket på julbord!
Närbild på ett urval av den varma maten. Svårt att fota snyggt...
Julbordet serveras fram till 23 december så än finns det några dagar kvar om du vill smaka.
Läs mer här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar