Trevliga våffeldagen är äntligen här! Inga ursäkter behövs för att äta våfflor till middag. Jag fuskade lite och åt en "salt" våffla med skinka och keso först, sedan ett par söta med grädde och bär. Här hemma blev det två varianter på våfflor: jag gjorde på hasselnötsmjöl och mannen körde på frasvåffelmix. Olika smak helt enkelt! Båda blev dock nöjda.
|
Våffla gjord på hasselnötsmjöl - matig och god! |
Jag gjorde
våfflor på mandelmjöl förra året och ersatte helt enkelt mandelmjölet med hasselnötsmjöl i år. Inte så bra för nötallergiker såklart men för oss andra blir det riktigt gott och lite fylligare i smaken. Tänk på att äta våfflorna direkt - de är inte lika frasiga som traditionella frasvåfflor.
Våfflor på hasselnötsmjöl
(3 st)
1 dl hasselnötsmjöl (jag använde Risentas)
2 ekoägg
1 dl matlagningsgrädde
1/2 msk psyllium eller fiberhusk (bra för att få lite stadga i våfflorna)
1 tsk bakpulver
En liten nypa salt
Blanda allt till smeten och grädda i våffeljärn. Servera genast med valfria tillbehör, till exempel tjockyoghurt, tinade bär, honung, agavesirap och/eller grädde.
1 kommentar:
Vi har också ätit våfflor i kväll, med bl a matjessillsröra. Mums!
Bloggarmamman
Skicka en kommentar