Har du ännu inte bestämt förrätt till nyår? Här kommer ett smarrigt tips som min svärmor fixade till annandagen. Tyvärr har jag inte riktigt receptet i huvudet men på ett ungefär:
Smördegsrutor med västerbottensost
(ca 24 rutor)
Rulla ut ett paket smördeg på en plåt. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Blanda under tiden ihop en burk crème fraiche med tre ägg. Rör ner 200 g riven västerbottensost. Salta och peppra lite lagom. Bred ut röran över smördegsplattan. Grädda i 15-20 minuter. Ta ut, låt svalna och skär sedan i rutor (blev 24 st för oss, två är lagom som förrätt, en som snitt). Dekorera med valfria tillbehör men en klick crème fraiche är gott ovanpå. Här serverades rutorna med rökt kalkon och smörgåskrasse, gott! Kan tänka mig att rödlök och något rommigt är gott på också.
1 kommentar:
Dom här gjorde jag för ett tag sedan. Såååå goda!
Skicka en kommentar