Äppelkaka med mandel- och kokosmjöl
3 mellanstora äpplen (jag använde favoriten Aroma)
4 mellanstora ekologiska ägg
1 dl socker
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl grädde
50 gram smält smör
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och sockret rejält fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och rör sedan när i smeten försiktigt (men se till så att allt blandas). Smält smöret och rör ner i smeten tillsammans med vispgrädden. Häll smeten i en smord och bröad form (jag använde kokosflingor istället för ströbröd). Skär äpplena i tunna klyftor och lägg i fint mönster i formen. Grädda ca 30 minuter (känn med sticka).
2 kommentarer:
Vilket bra baktips! Jag försöker sedan mitten av juli låta bli vetemjöl, och det går väl ganska bra måste jag säga. Min man gjorde en äppelkaka med mixade cashewnötter som blev riktigt god, och ditt recept med kokosmjöl och mandelmjöl lär väl inte heller gå av för hackor!
Skicka en kommentar