27 oktober 2013

Bananpannkakor med mandelmjöl och kokosflingor

Har du allt som oftast en lite brunare banan över? Gör några bananpannkakor till frukost eller brunch! De här innehåller både kokosflingor och mandelmjöl och blir därmed både mättande och goda! Jag åt dem med lite kardemummayoghurt, hallon och flytande honung.

Psst. Andra saker du kan göra med bruna bananer: banan- och mandelbiscotti eller varför inte banankaka med kaffe och mörk rom?



Bananpannkakor med kokos och mandelmjöl
(1-2 port)

1 mellanstor banan, riktigt mogen! 
2 ekologiska ägg
Drygt 1/2 dl kokosflingor
Drygt 1/2 dl mandelmjöl 
Ca 1/2 tsk kanel om så önskas som smaksättning
Drygt 1 krm bakpulver
1 liten nypa salt
Kokosolja/smör till stekning

Mixa bananen och äggen till en slät fluffig blandning i mixer eller med stavmixer. Tillsätt kokosflingor, mandelmjöl, ev kanel och bakpulver. Fortsätt mixa i ca 20-30 sekunder till en någorlunda slät blandning. Hetta upp kokosolja eller smör i en stekpanna. Stek pannkakorna i omgångar. Använd ca 2 msk smet till en lite större pannkaka och 1 msk smet till plättar. Vänd pannkakorna försiktigt. Servera med valfria tillbehör, t ex yoghurt, bär och honung.

1 kommentar:

Frida sa...

Jag impulsköpte mandelmjöl i veckan och var sugen på att göra något med det men visste inte riktigt vad. Ditt recept var kalasbra! Tack! :D