Imorgon är det ju våffeldagen men vi tjuvstartade redan idag och åt mandelmjölsvåfflor till brunch! Samma tillbehör som till pannkakorna på första våfflan... men den andra fick sällskap av vispad grädde! Gott gott! Jag hittade våffelreceptet här.

Våfflor på mandelmjöl
(3 st, lagom till två pers som brunch eller frukost)
1 dl mandelmjöl (jag brukar använda Risentas)
2 ekoägg
1 dl grädde
1/2 msk psyllium eller fiberhusk (bra för att få lite stadga i våfflorna)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
En liten nypa salt
Blanda allt till smeten och grädda gyllene våfflor i våffeljärn. Servera genast med valfria tillbehör, till exempel tjockyoghurt, tinade bär, honung och/eller grädde. Söta ovanpå med honung efter behag! Observera att våfflorna verkligen bör ätas direkt när de är färdiggräddade, de är inte riktigt lika frasiga som "frasvåfflor" och blir snabbt mjuka!
1 kommentar:
Håller med om att mandelmjöl är utmärkt att använda istället för mjol :) Pannkakor och våfflor är verkligen gott!
Skicka en kommentar