30 mars 2013

Tips till påskbordet i sista minuten

Att äta sill och annat är lite förvirrande just nu. Kalendern säger att det är påsk och nästan april men det snöade rejält igår här i Lund. Mycket märkligt. Nåväl, jul- och påskmat är ju förvillande lika ibland så det kanske inte spelar så stor roll om det är december eller mars? Gott är det ju hur som helst!

Här är en liten samling enkla rätter som går snabbt att fixa till och som passar utmärkt på påskbordet: laxrullar med pepparrot, ägghalvor med chilimajonnäs och gubbröra på matjessill. Laxrullarna hittar du anvisningar till här. Äggen kräver nog ingen förklaring (jag använder Hellmanns majonnäs som bara har en antydan till chili i smaken). Receptet på den fräscha gubbröran med turkisk yoghurt kommer nedan!

Glad påsk på er alla!



Gubbröra på matjessill med turkisk yoghurt

2 kokta ägg, hackade
1 burk matjessill, t ex Bohusmatjes (200 gram burk, 125 g avrunnen), hackad
1/2 rödlök, finhackad
Ca 1 msk majonnäs
Ca 3/4 dl turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt
Salt och peppar
Finhackad dill

Blanda allt hackat (ägg, matjessill och rödlök) i en skål. Rör ner majonnäs och det mesta av yoghurten. Tillsätt mer yoghurt om du vill ha en lösare konsistens. Rör ner finhackad dill. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ett gott bröd, t ex kavring.

Inga kommentarer: