Jag använde Arlas turkiska mezeyoghurt som antagligen är rätt så mild eftersom pannacottan smakade mer gräddigt än jag förväntade mig. Använd din favorittjockyoghurt och anpassa syrligheten!
Yoghurtpannacotta med smultron(ca 3 port)
2 gelatinblad
1 dl vispgrädde
3 dl tjockyoghurt (ca 10 % fetthalt)
2-3 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Sylt (t ex smultron) och färska bär till topping
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden och ta sedan av kastrullen från värmen. Blanda yoghurt, florsocker och vaniljsocker i en skål. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Rör ner gräddblandningen i yoghurten. Smaka av med florsocker. Fördela i fina glas och ställ i kylen några timmar till dess att pannacottan stelnat. Vid servering, klicka en sked god sylt ovanpå och dekorera med färska bär.
1 dl vispgrädde
3 dl tjockyoghurt (ca 10 % fetthalt)
2-3 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Sylt (t ex smultron) och färska bär till topping
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden och ta sedan av kastrullen från värmen. Blanda yoghurt, florsocker och vaniljsocker i en skål. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Rör ner gräddblandningen i yoghurten. Smaka av med florsocker. Fördela i fina glas och ställ i kylen några timmar till dess att pannacottan stelnat. Vid servering, klicka en sked god sylt ovanpå och dekorera med färska bär.
2 kommentarer:
Så gott med smultron i pannacottan! Ett av världens godaste bär.
Åh, va gott! Speciellt med smultron!!
Skicka en kommentar