Bo Hagström såg nästan så här glad ut vid signeringen, trots att det var en lördag strax före jul.
Pasta al salmone
(4 port)
2 skivor lantbröd, helst dagsgammalt
1 tsk paprikapulver
1 tsk olivolja
400 g laxfilé, i stora tärningar
1 tsk paprikapulver
1 tsk olivolja
400 g laxfilé, i stora tärningar
10 cocktailtomater, delade
Olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor
1 röd chili (kärna ur om du inte vill ha det för starkt)
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
Olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor
1 röd chili (kärna ur om du inte vill ha det för starkt)
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
2 dl matlagningsgrädde
300 g färsk pasta, gärna pappardelle (breda strimlor)
300 g färsk pasta, gärna pappardelle (breda strimlor)
Koka upp vatten till pastan. Skär bort kanterna på brödet och smula ner resten i en bunke. Blanda med paprikapulver och olivolja, rör om ordentligt. Stek i panna tills brödsmulorna är krispigt gyllenbruna. Fräs laxtärningarna och cocktailtomaterna försiktigt i olivolja. Tillsätt finhackade vitlöksklyftor och finhackad chili. Krydda med timjan, salt och peppar. Häll på matlagningsgrädden och låt puttra några minuter. Koka under tiden den färska pastan. Ta några matskedar av pastavattnet och rör ner i såsen. Sila av pastan och blanda med laxsåsen. Strö brödsmulorna över och servera genast. Vi hade lite parmesan ovanpå också, supergott!
Recept från Viva la pasta av Bo Hagström
1 kommentar:
Blev sugen på en enkel och ren pasta igår. Detta receptet passade perfekt. Så enkelt, SÅ gott! Rekommenderar att köra färsk pasta till.
Skicka en kommentar