09 december 2011

Rödbetsmousse med getost

Dagens lilla jultips är ett enkelt tillbehör som passar utmärkt till köttbullar, skinkan och annat gott som kan finnas på julbordet. Trots sina enbart tre ingredienser (plus salt och peppar) smakar den här rödbetsröran med getost mycket och gott! Receptet kommer från Monikas jul av Monika Ahlberg, en trevlig julkokbok som jag hittade till beskedligt pris häromdagen. Många tips på lite annorlunda rätter till julbordet!

(Jag gjorde förresten halva receptet och det är de mängderna ni ser nedan. Det blev ändå en rätt så beskedlig skål med röra, ganska precis en rågad Jelly bean-skål för er som har sådana!)


Rödbetsmousse med getost
(1 liten skål som tillbehör)

2 mellanstora rödbetor
1 dl kesella
100 g mjuk getost (jag tog en ganska mild)
Salt, peppar

Koka rödbetorna mjuka med skalet på. Låt svalna helt i kallt vatten och skala sedan genom att gnugga av skalet under vattnet (du kan såklart skala med skalare också men då skvätter det rödbetsfärg överallt...). Mixa så slätt du kan. Blanda ner kesella och getost och  mixa lite till. Smaka av med salt och peppar. Klart!

1 kommentar:

Frostrosor sa...

Mmmm.... detta är ju perfekt att testa om man vill ha något nytt till julbordet!