15 mars 2010

Sej i currysås med äpple och morot

Ett tinat paket fisk av något slag, en skvätt kokosmjölk, currypulver och så ett äpple = middag på nolltid! Gott blev det också. Variera med starkt resp. milt currypulver - och tänk på att använda en riktigt god kryddblandning eftersom curryn gör hela rätten. Lite hackad koriander ovanpå är inte helt fel heller!


Sej i currysås med äpple och morot
(ca 3 port)

1 paket fryst sej (400 g)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk curry
Ca 2 tsk grönsaksbuljongpulver (eller 1 grönsaksbuljongtärning)
1 morot
1 burk kokosmjölk (eller 2 dl kokosgrädde + 2 dl vatten)
1 äpple
Ev hackad koriander

Tina sejen och skär i portionsbitar. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp lite olja i en djup stekpanna och fräs lök och vitlök i någon minut. Rör i curryn och grönsaksbuljongpulvret. Fräs under omrörning. Finhacka moroten och lägg i pannan. Häll i kokosmjölken och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skala och hacka äpplet. Lägg ner fisk- och äppelbitarna i pannan och sjud i ca 5 minuter eller tills fisken är färdig. Servera med ris! Strö gärna lite hackad koriander över.

2 kommentarer:

Frida sa...

Mums vad gott det låter. Själv skall jag också göra någon typ av kokosmjölk gryta/soppa med fisk i till middag ikväll :)

Anonym sa...

Vi testade denna rätt i kväll! Mycket gott! Eftersom det fanns en halv fänkål i skafferiet strimlade jag den och tillsatte samtidigt som morotshacket och det satte lite extra piff. Det blev tre rikliga portioner så bloggarpappan har något att käka till lunch senare i veckan också.
Bloggarmamman