Receptregister och "100 att baka"

08 april 2008

Marinerad kyckling med indiska kryddor

För att fortsätta på det indiska temat kommer här en marinerad kyckling, ganska precis den som är på bild i föregående inlägg. Ett tips är att ha i lite chili- eller paprikapulver i marinaden så får kycklingen en fin(are) röd färg. För att förenkla receptet något går det bra att ha i malen spiskummin istället för rostade spiskumminfrön. Kycklingen blir godast om den får vila länge, typ över natten, i marinaden.

Marinerad kyckling med indiska kryddor
(ca 3 port)

400 g kycklinglårfilé

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 valnötsstor bit färsk ingefära
1/2 medelstor gul lök
2 tsk malen koriander
1 tsk spiskumminfrön
1 dl naturell yoghurt
3 msk pressad citron
2 msk vinäger, t ex äppelcidervinäger
1 tsk malen chili
2 tsk garam masala
1/2 - 1 tsk salt

Skala vitlöksklyftor, ingefära och lök och hacka allt ganska fint. Lägg i en matberedare. Hetta upp en stekpanna (utan fett i!) och när den är riktigt varm, lägg i spiskumminfröna. När det börjar "poppa" i fröna är de färdiga, häll i matberedaren. Lägg i övriga ingredienser till marinaden och kör någon minut till en flytande massa. Putsa kycklinglårfiléerna och dela i mindre bitar. Lägg i en plastpåse och häll marinaden över. Låt stå, gärna över natten men några timmar går bra. Stek i t ex ugn (225 grader) eller stekpanna tillsammans med marinaden. Servera med ris och yoghurtsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar