Receptregister och "100 att baka"

09 mars 2008

Pasta med spenat, valnötter och fetaost

Med inspiration från boken Nötter skapades den här enkla pastarätten med spenat, valnötter och fetaost. Många variationsmöjligheter finns - använd t ex getost eller någon typ av mögelost istället för fetaost. Istället för matlagningsgrädde och philadelphiaost - använd crème fraiche. Gott blir det hur som helst.

Pasta med spenat, valnötter och fetaost
(4 port)

4 portioner pasta, gärna fullkornsvarianten
200 g fryst spenat, blad- eller hackad
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl matlagningsgrädde
ev ca 1/2 dl philadelphiaost
100 g fetaost i tärningar
1 dl valnötter

Koka pastan. Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Ta upp valnötterna och lägg i den frysta spenaten, låt smälta sakta. Tillsätt ev. någon tesked vatten. Rör i smulad buljongtärning, matlagningsgrädden samt ev. philadelphiaost. Låt koka upp. Lägg därefter i fetaosttärningarna och låt allt bli varmt. Blanda i pastan och strö över valnötter vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar