Kyckling i citronmelissmarinad
(10 port på buffé, ca 6 som huvudrätt)
2 majskycklingar (à 1 1/2 kg)
2 msk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar
Marinad:
1 1/2 dl hackad citronmeliss
3 pressade vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära, riven
2 msk kinesisk soja
1 dl rapsolja
Tillbehör:
150 g sötmandel
1 1/2 dl sultanrussin
Sätt ugnen på 200 grader. Stycka kycklingen i ca 10 bitar. Lägg bitarna i en långpanna och strö över salt och peppar. Blanda ihop marinaden och häll den över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 45-50 minuter. Ös kycklingen några gånger under tiden. Kolla att kycklingen är genomstekt (köttsaften ska vara klar utan rosa inslag!). Skålla mandlarna och rosta dem i en torr het stekpanna. Blanda mandel och sultanrussin och lägg på ett fat. Lägg kycklingbitarna ovanpå och garnera med färsk citronmeliss.
Tror att man ska korta stektiden om man använder filé och inte kycklingbitar med ben i. Annars blir det nog lite för torrt. Och i alla fall i Stockholm finns det majskycklinglår att köpa för den som är för blödig för att stycka själv...
SvaraRaderakram
mamma
Tack för påminnelsen! Har ändrat i texten ovan!
SvaraRaderaRiktig favorit!
SvaraRadera