
Chicken tikka masala
(4 port)
600 g kycklingfilé
1/2 - 1 röd chili, finhackad (välj styrka efter smak)
1 purjolök, finstrimlad
1 röd paprika, hackad
1 gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 tsk riven ingefära
rivet skal av 1 lime
2 tsk garam masala
1 hönsbuljongtärning
Bryn grönsakerna och kycklingen i en gryta i lite smör/olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda medan riset kokar, ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris och gärna yoghurtsås.
hej! nu har jag hittat till din blogg (via matbloggarna, såklart!) Jag önskar dig lycka till med dina matlagningsmål 2008.
SvaraRadera