Kanelpannacotta med äppelklyftor
(4 port)
1 1/2 tsk gelatinpulver
4 dl matlagningsgrädde
1/2 dl socker
1 nypa vaniljsocker
1 nypa kanel
2 äpplen, helst svenska, typ Aroma
kanel
råsocker
Blanda gelatinpulvret med 1 msk vatten och låt svälla någon minut. Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och kanel. Tillsätt gelatinblandningen under omrörning tills smeten är slät. Häll i portionsformar och ställ i kylen 2-3 timmar. Strax innan servering, skala och hacka äpplena. Fräs i smör tillsammans med råsocker och kanel. Lägg ovanpå pannacottan. Servera genast.
Ulle och jag kan intyga att det var jättegott, liksom pastarätten som vi också fick avnjuta.
SvaraRaderaYtterligare en bra sak med pannacottor är f ö att de är lätta att göra diabetikervänliga. Det funkar lika bra med sockerersättning och har man någon smaktillsats i försvinner eventuell syntetisk bismak.
blogg-mamman