Bilden visar resterna av såsen utan parmesan och pasta...
Papardelle alla contadina
(2 port)
2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk olivolja
50 g parmaskinka
ca 100 g svamp, t ex skogschampinjoner
1/2 gul lök
2 tsk kalvfond
1/2-1 dl torrt vitt vin
1/2 paket krossade tomater
1/2 paket papardelle eller annan pasta till 2 pers
1 dl riven parmesanost
Finhacka vitlöken. Strimla parmaskinkan. Hacka svampen grovt. Skala och finhacka lök och resterande vitlök. Värm olivolja i en traktörpanna. Lägg i finhackad lök, vitlök och persilja. Fräs någon minut och lägg sedan i den strimlade skinkan och svampen. Låt fräsa i några minuter. Smula i buljongtärningen. Häll i vinet och låt koka in. Häll därefter i tomaterna och låt sjuda några minuter. Salta och peppra. Koka pastan al dente. Låt rinna av och blanda med sås och parmesanost. Servera genast med extra parmesan och ev. bröd.
Vill du ha ett par ovanligare chili så maila mig din adress så skickar jag över det.
SvaraRaderaOch testa absolut chilibrödet