tag:blogger.com,1999:blog-6178522368802053809.post7321980160266591544..comments2023-10-30T12:18:00.844+01:00Comments on I mitt lilla kök: Norska kulinariska upplevelser?Spralligasthttp://www.blogger.com/profile/07179830734435348799noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6178522368802053809.post-37130305654959703382009-06-28T17:25:23.390+02:002009-06-28T17:25:23.390+02:00Hej, tack Bantartanten för tipset, har köpt flötep...Hej, tack Bantartanten för tipset, har köpt flötepudding när jag var i Norge. Namnet är missvisande i.a.f. för den som jag köpte. det är mkt mer fisk än flöte i den. Skriver flöte, eftersom den procentsatsen som finns i flöte inte finns i svensk grädde. <br /><br />Helena, i matväg av typiskt norskt finns Vestlandslefse som jag varmt rekommenderar. Lägg ett par brödskivor, en och en i en blötlagd handduk. Efter minst ca 2 timmar el. åtminstone tills den är mjuk tar du smör, socker och kanel på den ena läfsan. Sen lägger du den andra ovanpå fyllningen. Klart att äta! <br /><br />På REMA 1000 i Norge kan man köpa en del lomper, kneipbröd (5 kr limpan), flaskvatten billigt. <br /><br />Stabbur är en korv i Norge som är svart i "köttet". beror nog på att blod ingår som en ingrediens (precis som vår svenska blodpudding fast godare). Rek. av mig. <br /><br />Makrill är en jättegod fisk. En annan god fisk är "Håkjerring".Björn i Malungnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6178522368802053809.post-53627602670638977522008-05-21T21:18:00.000+02:002008-05-21T21:18:00.000+02:00Åh, vad jag längtar till Oslo... bodde där i några...Åh, vad jag längtar till Oslo... bodde där i några år.<BR/>Fiskpuddingen lägger du i skivor på smörgåsen:-)<BR/>Och nästa gång ser du till att du får med dig lite rökt Kolja hem.. det är underbart gott.Bantartanthttps://www.blogger.com/profile/02796192275660913059noreply@blogger.com